Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

"3 Έλατα" σπηλαιοβάραθρο Εύβοια (Εικόνες και βίντεο)


Το τριήμερο 1/8-3/8 2014 μέλη του "ΘΗΣΕΑ" επισκεφτήκαμε την Σέτα, ορεινό χωριό της κεντρικής Ευβοίας με σκοπό την εξερεύνηση τριών σπηλαίων στην περιοχή.



Στο χωριό φτάσαμε στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 1 του Αυγούστου και κατασκηνώσαμε στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Αμπουδιώτισσας, μια μικρής εκκλησίας του χωριού























Γεράσιμος Κρομμύδας, Άγγελος Βλαχόπουλος, Απόλλων Θρασυβουλίδης και ό γράφων Ηλίας Σιατούνης (φωτογράφος) έξω από την Αμπουδιώτισσα. Την επόμενη μέρα θα προστεθεί και ο Μανώλης Μοσχολιδάκης

Πρωί 2 του Αυγούστου ξεκινήσαμε για τα "3 Έλατα". Η είσοδος του είναι κάτω από ένα έλατο που πλέον έχει μείνει και το μόνο από τα αρχικώς τρία. Εξού και το όνομα "3 έλατα" όταν είχε βρεθεί πρώτη φορά.

Η είσοδος του βαράθρου

Το πρώτο κατέβασμα 26 μέτρων



































            Στο σημείο που βρίσκεται η αίθουσα με την λίμνη και τον καταστόλιστο διάκοσμο



Φωτογραφία του Άγγελου Βλαχόπουλου





Το σημείο που το βάραθρο τερματίζει για τον άνθρωπο











 Πλήν των δολιχοπόδων που βρίσκονται σε όλα τα σπήλαια, εδώ συναντήσαμε και αυτόν τον συμπαθέστατο βάτραχο, στο πρώτο κατέβασμα από την είσοδο.

Βγήκαμε έξω στις 15:00 περίπου. Το βάραθρο μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και πάλι. Είναι πανέμορφο ειδικά στην αίθουσα όπου βρίσκεται η λίμνη.

Το συνολικό βάθος του βαράθρου υπολογίζεται γύρω στα 96 μέτρα, σύμφωνα με μια μέτρηση που είχε γίνει το 2011.

Περισσότερα για την ιστορία του σπηλαίου μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας (ΕΣΕ) εδώ: http://ese.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου